Dijous, 22 Agost 2019

Caixabank i els sindicats arriben un preacord sobre l’ERO

Direcció i treballadors enllesteixen un pacte per un ajust de personal no forçós per reduir un 7,3% la plantilla

|

La direcció de Caixabank i els sindicats dels treballadors s’han reunit per tancar un acord definitiu sobre l’ERO presentat per l’empresa, i que afecta 2.157 persones. Després de quatre mesos de negociacions, banc i treballadors han assolit un preacord i s’asseuen aquest 8 de maig, la data límit que es van marcar, per enllestir els serrells del pacte.
Fonts sindicals han confirmat que estan “satisfets” amb els passos fets, ja que s’evita que sigui un ERO “forçós”. Des de Caixabank eviten fer comentaris, però recorden que l’entitat sempre ha negociat amb “bona voluntat” amb la intenció d’arribar a un acord i no fer “res forçós”.

Tot i que les negociacions estan molt avançades, fonts sindicals han confirmat que encara s’ha de donar el vist-i-plau definitiu al redactat final de l’acord. En tot cas, destaquen que en el marc de la negociació d’un ERO que podria haver estat forçós, es pot arribar a tancar un “bon acord”.

Un dels últims esculls de la negociació era la mobilitat forçosa fins als 100 quilòmetres, que preocupava als sindicats. Segons fonts sindicals, el preacord redueix la distància de mobilitat forçosa als 75 quilòmetres. En aquest sentit, destaquen que s’hauria d’aplicar en molts pocs casos i que el preacord garanteix “molt” la voluntarietat del treballador.

Caixabank planteja una reducció del 7,3% de la plantilla que s’emmarca en el pla estratègic de l’entitat, que preveu el tancament de 800 oficines fins al 2021 i aposta per augmentar fins a 600 els models ‘store’. L’ajust de personal previst no afecta els treballadors de Barcelona ni dels serveis centrals.

Publicitat

Seguiu-nos a: