Dijous, 22 Agost 2019

CaixaBank creu que la situació política a Espanya és “complexa” però de “relativa estabilitat”

L'entitat afirma que la sentència sobre l'impost d'hipoteques no ha perjudicat l'activitat del banc

|

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha opinat que la situació política a Espanya és “complexa” però de “relativa estabilitat”. Segons ha dit Gual durant la presentació de resultats de l’entitat del 2018 aquest divendres a València, fenòmens com el Brexit, la situació política a Itàlia o la relació entre els EUA i la Xina poden tenir més incidència, ja que a l’Estat “es compleixen tots els paràmetres constitucionals” amb una “evolució regular de les institucions i els diferents poders”.
A banda, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha afirmat que la “incertesa” que va provocar la sentència del Tribunal Suprem sobre l’impost d’hipoteques i el decret posterior de l’executiu espanyol que determina que el paguin els bancs no ha perjudicat l’activitat de l’entitat.
“Hem incrementat en un 9% la producció d’hipoteques” durant el quart trimestre de 2018 en relació al mateix període de l’any anterior, ha afirmat Gortázar. En relació al tercer trimestre de l’any passat, l’augment va ser del 8%. El conseller delegat de l’entitat ha defensat que CaixaBank ha donat una resposta “molt positiva” a la situació que van provocar les sentències del Tribunal Suprem i ho ha atribuït, en part, al llançament d’una nova oferta hipotecaria que aporta “senzillesa” i ha permès “seguir creixent”.
Publicitat

Seguiu-nos a: