Diumenge, 19 Gener 2020

Brussel·les promet mobilitzar un bilió d’euros en inversions verdes a la Unió Europea per la pròxima dècada

La CE admet que "caldran més fons" per poder fer la transició climàtica però espera incentivar el flux d'inversions amb el seu pla

|

La Comissió Europea ha presentat aquest dimarts el seu pla d’inversió del Pacte Verd Europeu, l’estratègia per a la transició ecològica, que preveu crear un fons específic per a les regions més dependents dels combustibles fòssils que comptarà amb un màxim de 50.000 milions d’euros per als pròxims cinc anys. D’aquests, només 7.500 milions d’euros seran addicionals als diners que ja reben aquestes regions.

L’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni, ha reconegut que “caldrà més fons” per poder fer la transició climàtica, però ha assegurat que la CE espera que aquesta injecció de diners generi “les condicions adequades per impulsar un major flux d’inversions públiques i privades”. “El bilió d’euros és un esforç enorme”, ha defensat el socialista italià.

A part del fons de transició, Brussel·les també promourà la inversió i els préstecs a través del Banc Europeu d’Inversions per lluitar contra el canvi climàtic.

Repartiment del fons de transició

La CE repartirà els fons europeus per fer la transició en funció dels “costos socials i econòmics” que tingui a cada regió. Malgrat que encara no han aclarit la xifra concreta que rebran, l’executiu ha assegurat que el mecanisme cobrirà “tots els estats membres” de la UE, si bé aquells més pobres obtindran més suport.

Publicitat

Seguiu-nos a: