Dissabte 16 octubre 2021

Brussel·les apressa els governs europeus per fer operatiu el passaport sanitari “a mitjans de juny”

Brussel·les tem l'impacte d'una nova onada de la pandèmia quan encara no ha pogut accelerar la vacunació

|

Brussel·les apressa els governs de la Unió Europea per poder fer operatiu el passaport sanitari “a mitjans de juny”. El vicepresident de la Comissió Europea encarregat de Relacions Interinstitucionals, Maros Šefčovič, ha assegurat aquest dimarts que hi ha “un fort suport” entre els 27 al nou document de viatge després de mantenir una reunió amb els seus ministres d’afers europeus. Veient que previsiblement els líders europeus donaran el seu vistiplau al passaport covid-19 el dijous, l’executiu europeu reclama als seus governs que es posin les piles amb la “digitalització de la vacunació” per fer possible el nou sistema de mobilitat.

“Per fer operatiu el sistema calen molts preparatius també a nivell estatal”, ha avisat Šefčovič. El govern espanyol ja està treballant en la part tècnica d’aquest passaport, segons va avançar dilluns la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya. De cara a crear un sistema europeu de control sanitari dels viatgers, cal primer que les autoritats a cada estat registrin digitalment la vacunació dels seus ciutadans. Un pas necessari per establir l’anomenat “Certificat Verd Digital” que, de totes maneres, tindrà una versió en paper. El document permetrà demostrar als viatgers si ja han estat vacunats, si han superat el virus o si han donat negatiu en un test de covid-10.

Legislació per la via urgent
En paral·lel als treballs tècnics, Brussel·les insisteix a les capitals i al Parlament Europeu que cal aprovar “amb urgència” la llei que doni empara al nou passaport sanitari.

Segueix-nos

680
1,487