Dissabte 16 octubre 2021

Brussel·les només garantirà ‘roaming’ gratis durant 90 dies

|

ACN

L’eliminació de les tarifes de ‘roaming’ a partir del juny del 2017 es limitarà a 90 dies i inclourà condicions per “evitar abusos”, segons ha confirmat avui una portaveu de la Comissió Europea. Brussel·les ha presentat una proposta per posar en marxa el compromís de l’eliminació dels costos en itinerància, que s’hauria de fer efectiu a partir del 15 de juny del 2017, que limita a tres mesos el període en què trucar o navegar per Internet des de l’estranger tindria el mateix cost que des de casa. “En general, els europeus viatgen menys de 90 dies a l’any per la UE”, ha assegurat la portaveu comunitària Nathalie Vandystadt.

L’objectiu de la Comissió, que nega que s’hagi sotmès a pressions dels grans operadors de telecomunicacions, és “evitar abusos”. La portaveu de la CE ha descrit aquests “abusos” com el fet de comprar “una SIM card en un altre estat amb preus més baixos i utilitzar-la permanentment en el teu estat” o els europeus que viuen en un altre país membre però mantenen la seva tarifa de telefonia original. “En aquest cas no estàs en itinerància, estàs en un altre estat membre”, ha assegurat Vandystadt.

La proposta de la Comissió Europea ha estat rebuda amb crítiques per alguns eurodiputats, com la socialista holandesa Kathleen Van Brempt, que ha exigit que Brussel·les “no posi més excuses”. Els socialdemòcrates europeus han iniciat una campanya en què ironitzen que la UE està “orgullosa de la lliure circulació, però només 90 dies a l’any”.

El subdirector de l’ONG de protecció dels consumidors europeus BEUC, Guillermo Beltrà, ha piulat que la Comissió Europea “vol abolir el roaming, però només un 25% de l’any”. “On és el mercat digital únic?”, s’ha preguntat.

Segueix-nos

680
1,487