Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dilluns 5 juny 2023

Blackman confirma que està negociant amb les autoritats allargar el contracte de l’ISE a Barcelona més enllà del 2023

El director de la fira diu que els assistents i expositors "no tenien confiança per viatjar" a la ciutat al febrer

|

El director executiu de l’Integrated Systems Europe (ISE), Mike Blackman, ha confirmat que està negociant amb les autoritats allargar el contracte per a celebrar el congrés audiovisual més gran del món més enllà del 2023 a Barcelona. “El que hem experimentat en moments difícils ens ha permès assolir més confiança amb la Fira de Barcelona, amb la ciutat i amb Catalunya”, ha dit Blackman a l’esdeveniment ‘Zoom Marques’, organitzat pel Clúster Audiovisual de Catalunya. Poques setmanes després d’anunciar que la primera edició del saló a la capital catalana es posposava del febrer al maig, Blackman ha explicat que es va veure obligat a prendre la decisió perquè “no hi havia confiança per viatjar”, en ple auge de contagis de covid a Europa.

El director executiu de l’ISE ha explicat que els expositors i assistents van demanar a l’organització del congrés que posposés”la fira per tal que l’esdeveniment fos “més còmode per tothom”, subratllant que no es va optar per canviar de data només per la situació a Catalunya sinó per la de tota Europa. “La confiança per viatjar no hi era. La gent se sentia incòmode”, ha relatat Blackman.

Amb tot, s’ha mostrat confiat que la primera edició de la fira a Catalunya serà un èxit i es podran veure novetats de marques de renom mundial, de les quals no ha volgut donar detalls. “El més destacable és que veurem coses noves que encara no han sortit al mercat o que no hem vist físicament des de fa molt temps”, ha afirmat el directiu, que ha defensat en tot moment la importància de la presencialitat i la “interacció social” pels negocis.

Blackman ha agraït la feina dels governs però també d’associacions com el Clúster Audiovisual, que han donat “suport” al saló per superar aquests “moments difícils”. Segons ha dit, l’experiència des que van decidir deixar Àmsterdam el 2020, els ha donat confiança per “veure que Barcelona és el lloc adequat on hem de ser”.

Conscient de les implicacions que podia tenir, Blackman va avisar el seu homòleg del Mobile World Congress (MWC), John Hoffman, amb qui té una relació fluida, abans de decidir canviar la data del congrés. “Tot el que decidim afectarà el Mobile i viceversa”, ha narrat. Preguntat si la decisió de Hoffman de celebrar-lo és la correcta, ha dit que els models d’evolució de la pandèmia mostren que “els pics actuals van caient i al febrer estarem a prop del final”. “El MWC està en una bona situació per poder celebrar-se”, ha assegurat.

D’altra banda, en la seva intervenció ha comentat l’anunci del Govern i l’Ajuntament de Barcelona de convertir el Besòs en un hub audiovisual. El directiu ha deixat clar que l’ISE és un “facilitador” que no vol “crear res separat de l’essència”, i, per tant, no ha indicat quin paper actiu podrien tenir en aquest hub. Amb tot, ha afirmat que tenen tota la voluntat “d’ajudar” i de “fer promoció” dels esdeveniments que promouen la indústria audiovisual a Catalunya. “Estarem cada vegada més implicats”, ha dit.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,496