Divendres, 24 Gener 2020

Barcelona inverteix 9 MEUR de la taxa turística

Es prioritzen projectes de retorn econòmic i de compensació dels efectes del turisme a la ciutat

|

 L’Ajuntament de Barcelona ha invertit més de 9 MEUR de la taxa turística durant el 2018, i ha arribat als 22 milions en tot el mandat. S’han prioritzat projectes de retorn econòmic i de compensació dels efectes del turisme a la ciutat, especialment en l’àmbit cultural i del patrimoni. A partir del 2019 aquests projectes es visualitzaran amb un distintiu gràfic.
Des del 2017, el consistori ha passat de rebre el 34% de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics al 50%. A més, també des d’aquell any, la transferència de diners provinents d’aquesta taxa des de l’Ajuntament cap al Consorci de Turisme de Barcelona s’ha limitat a 4,5 MEUR anuals, vinculats a l’elaboració conjunta d’un pla de treball sobre destinació sostenible.
Durant aquest mandat, en l’assignació dels fons de la taxa turística que ha rebut l’Ajuntament s’han prioritzat els criteris de desconcentració i de potenciació de l’oferta cultural, en la línia de promoure la sostenibilitat del turisme a Barcelona.

Segons el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, si en el mandat anterior aquests recursos es destinaven a marcar els punts turístics de la ciutat, ara serveixen “per gestionar millor el turisme a la ciutat i donar-li major retorn a la ciutadania, i perquè equilibri els elements positius que genera i també disminuir l’impacte negatiu que també genera”.

Publicitat

Seguiu-nos a: