Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

Barcelona finança set projectes de recerca i innovació per reforçar el teixit científic de la ciutat

Els ajuts van destinats a iniciatives al voltant de l'envelliment, la mobilitat i el medi ambient

|

L’Ajuntament de Barcelona i ”la Caixa” financen set projectes de recerca en el marc del Pla Barcelona Ciència que amb una dotació global de 1 MEUR vol enfortir el teixit científic de la ciutat. El consistori hi dedica 600.000 euros, 100.000 per a la gestió i avaluació de la inciativa, i ”la Caixa” n’aporta 400.000. Els àmbits de la recerca que es volen finançar són l’envelliment i la qualitat de vida, i la mobilitat i el respecte i protecció del medi ambient. Un dels objectius de la convocatòria és, de fet, que la inversió pugui retornar a la ciutadania a través de futures actuacions de l’administració municipal basades en evidències científiques sorgides d’aquestes recerques.

Segons ha destacat el tinent d’alcalde Joan Subirats, la voluntat del consistori és aconseguir que les polítiques públiques tinguin ”el millor fonament”, i ha destacat que cal que s’aprofiti el capital científic i humà de la ciutat.

Els set projectes escollits són, en l’àmbit de l’envelliment i la qualitat de vida, el MicroBioMap, per conèixer el microbioma urbà i millorar la qualitat de vida, AiguaBCN, el primer mapa de Barcelona sobre la qualitat de l’aigua de l’aixeta, +ÀGIL, un programa per envellir en positiu, i MosquitoAlertBcn, de control de mosquits transmissors de malalties. NewMob, que analitza la mobiltiat urbana sostenible i saludable, Hy-BCN, sobre energies renovables, o Pati Científic, una flota ciutadana per preservar la salut de les aigües, són els altres tres projectes sobre la mobilitat i el medi ambient.

Els projectes hauran de passar una auditoria econòmica a la meitat del termini d’execució de projectes, i al final, després de 18 mesos, els adjudicataris hauran de presentar un informe científic-tècnic final que haurà d’assenyalar els resultats aconseguits i l’impacte potencial de la ciutat.

Tots els projectes presentats estan liderats per una institució de recerca, en col·laboració amb d’altres, a més d’entitats del tercer sector o petites empreses (de menys de 50 treballadors). La inclusió d’una entitat del tercer sector ha estat avaluat de manera especial.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge