Dimarts, 18 Febrer 2020

Barcelona estudiarà l’evolució turística a 30, 60 i 90 dies després del 17-A però de moment no registra cancel·lacions

|

Redacció

L’Ajuntament de Barcelona estudiarà a través de l’Observatori de Turisme quina és l’evolució a 30, 60 i 90 dies després dels atemptats del passat 17 d’agost, però de moment no ha registrat cancel·lacions hoteleres ni de fires o esdeveniments, segons ha explicat aquest dimarts el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, després de la reunió del Grup de Seguiment Econòmic de la ciutat, que inclou els principals agents turístics i econòmics.

El govern municipal prendrà mesures si aquests informes revelen afectacions, però govern i operadors són optimistes, i més tenint en compte que la Rambla estava ja plena només 24 hores després dels atemptats, a diferència del que ha succeït en altres ciutats que han patit successos d’aquest tipus. Sí que ha reconegut que el comerç i la restauració del centre han patit una afectació evident, però ha apuntat que encara és massa d’hora per calcular-la.

Estudiar les possibles afectacions

Aquest dimarts s’ha reunit el Grup de Seguiment Econòmic creat arran dels atemptats per estudiar les afectacions que podrien tenir aquests successos en el turisme i l’activitat econòmica de la ciutat. Encapçalats pel tinent d’alcaldia Jaume Collboni, la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, i el d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, els agents econòmics i turístics de Barcelona han constatat que la ciutat ha tornat ràpidament a la normalitat i que això s’ha percebut a l’exterior, el que ha provocat que no s’hagin produït cancel·lacions hoteleres o de fires de moment.

Aquest és una primera anàlisi, però el grup ha acordat elaborar tres informes a 30, 60 i 90 dies per estudiar l’evolució de la situació, amb dades homologables, per tenir un diagnòstic “rigorós i fred”. En funció del seu resultat, l’Ajuntament estudiaria mesures de caràcter excepcional si es comprovessin afectacions.

Optimisme respecte al futur

Ara bé, Collboni s’ha mostrat “optimista” respecte al futur, i ha constatat que la “millor prova que la reacció general era la de tornar a la realitat és que la Rambla estava plena només 24 hores després de l’atemptat”, cosa que no va succeir, ha continuat, en altres ciutats que han patit atacs similars. “La imatge que vam traslladar al món és que recuperàvem la normalitat”, ha afegit.

Collboni ha parlat de dades facilitades pel Gremi d’Hotels, que tenia una previsió d’ocupació del 85% pel mes d’agost que s’ha complert. També s’ha complert la dels apartaments turístics. Ara bé, sí que ha reconegut que els comerços i la restauració del centre de la ciutat han patit una afectació evident, perquè la ciutadania s’ha desplaçat a la Rambla a expressar la seva solidaritat i el seu dol, però no ha anat als restaurants i a comprar. Aquesta situació, que ha qualificat de “perfectament comprensible”, no està encara quantificada.

S’han abaixat els preus?

El tinent d’alcaldia ha dit que no li consta que s’hagin abaixat preus per evitar cancel·lacions, però en tot cas ha insistit que “les dades fredes” es podran comprovar en els tres informes que s’elaboraran pròximament.

En aquesta primera trobada han participat representants de Turisme de Barcelona, el Gremi d’Hotels, l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAVE), l’Associació de grans establiments de distribució (ANGED), Apartur (apartaments turístics), la Cambra de Comerç, el Gremi de Restauració, Barcelona Oberta, PIMEC, Barcelona Global i Fira de Barcelona, entre altres.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: