Divendres, 24 Gener 2020

Barcelona és la ciutat amb el preu mitjà del subministrament d’aigua més car al 2019, segons un estudi de FACUA

La diferència en la tarifa de l'aigua entre ciutats pot suposar fins a 313,8 euros anuals, segons l'associació

|

Barcelona és la ciutat amb el preu mitjà del subministrament d’aigua més car d’Espanya, segons un estudi elaborat per FACUA – Consumidors en Acció. El preu mitjà de 2019 a la capital catalana ha estat de 46,89 euros, molt per sobre d’altres ciutats com Murcia, amb un import de 38,86 euros, o Tarragona, amb 37,71 euros. FACUA ha destacat la variació de la tarifa de l’aigua en funció de la ciutat de residència, que pot suposar una diferència de fins a 313,80 euros anuals per un habitatge amb un consum de deu metres cúbics. Si el consum arriba als vint metres cúbics, la diferència entre els territoris pot arribar als 746 euros anuals.

A Barcelona, consumir deu metres cúbics d’aigua amb comptadors de 13 mm costa 22,90 euros mensuals, la segona ciutat més cara després de Múrcia, on el preu arriba a 28,43 euros. Aquestes xifres contrasten amb les registrades a Oviedo (8,58 euros), Soria (8,38 euros) o Lleó (2,29).

Si el comptador, en canvi, és de 15 mm, Barcelona esdevé la tercera ciutat amb les tarifes més cares, de 22,9 euros, per darrere de Múrcia (28,43 euros) i Huelva (24,18 euros). El preu a la capital catalana es dispara si el consum arriba a vint metres cúbics, fins a 70,87 euros.

En aquest context, l’associació ha reclamat als ajuntaments que adoptin “un sistema progressiu de tarificació que reflecteixi millor el consum de les llars per número d’habitants, de tal manera que es penalitzin els consums excessius d’una manera més realista i justa”.

“Un preu unitari sense considerar el número de persones a domicili impedeix conèixer qui està realment estalviant consum”, ha afirmat l’associació en un comunicat. De la mateixa manera, FACUA ha demanat una regulació “garantista” que “defineixi i reguli” la situació de persones vulnerables.

Publicitat

Seguiu-nos a: