Dimecres 1 desembre 2021

Barcelona dona el tret de sortida al Nadal i il·lumina 100 quilòmetres de carrers i places

La ciutat estrena un nou disseny a Plaça Catalunya, Gran Via i Aragó

|

Barcelona ha donat aquest dimecres el tret de sortida al Nadal amb l’encesa dels llums típica d’aquest període de l’any. L’encesa dels llums nadalencs s’ha oficialitzat a Plaça Catalunya amb l’espectacle Ombrana, un muntatge de la companyia Ponten Pie amb més d’una vintena d’artistes de circ i música en directe. Just després de l’espectacle, des de l’escenari, s’ha donat pas a l’encesa dels llums de la mateixa plaça i els seus voltants. La resta ja estaven encesos des de feia una estona. Enguany, Plaça Catalunya, Gran Via i Aragó estrenen un nou model d’il·luminació basat en llums LED dissenyat per l’Estudi Antoni Arola. En total, s’engalanen prop de 100 quilòmetres de carrers i places fins al dia 6 de gener. L’inici de l’espectacle estava previst a les 18 hores però a causa de la pluja intensa que ha caigut s’ha hagut d’ajornar fins a les 20 hores. A la plaça s’han habilitat un miler de localitats i molts curiosos han seguit també l’espectacle.

A partir del 25 de novembre, els llums estaran encesos entre les 17.30 h i les 23 h de dijous a diumenge. Divendres i dissabte s’allargarà fins a la mitjanit i la nit de Cap d’Any i la nit de Reis fins a les 2 h de la matinada. Aquest 2021 la inversió de l’Ajuntament en la il·luminació de Nadal és de 2.148.500 euros, un 32,46% més. Com ja es va dir, a més, es manté la subvenció del 75% del cost dels llums als eixos comercials per donar suport a comerciants.

Nou disseny
El nou model d’il·luminació LED que s’estrena enguany només es podrà veure a Plaça Catalunya, Aragó i Gran Via i reivindica Barcelona com a ciutat del disseny defugint les il·luminacions més tradicionals. Des d’aquest dimecres, aquests tres espais llueixen dissenys senzills, fets amb tires de LED combinades de diferents maneres. A banda, s’il·lumina per primera vegada la Ronda Sant Pere entre Passeig Sant Joan i Urquinaona. La proposta planteja que la plaça de Catalunya sigui el centre i per això s’hi ha instal·lat un cercle de llums gegant format per diversos radis i amb algunes garlandes que vinculen el centre amb edificis del voltant de la plaça simulant una mena d”impluvium’.

Al carrer Aragó les mateixes tires s’utilitzen per formar una paral·laxi, és a dir, per crear imatges a mesura que es canvia el punt de perspectiva de qui ho mira. D’aquesta manera, de prop no es veuen imatges però de lluny es crea l’efecte visual d’estels, fruit de la intersecció de diverses tires en diferents trams. Per últim, a la Gran Via les tires LED creen unes formes que simulen làmpades amb la idea de traslladar el concepte de ‘casa’ al carrer.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,495