Dijous 22 abril 2021

Els bancs demanen més temps per adaptar-se al ‘Brexit’ dur de May

|

Redacció

Les empreses comencen a moure fitxa després que el Regne Unit hagi anunciat que negociarà un ‘Brexit’ dur amb Europa. El conseller delegat de Barclays, Jes Staley, ha remarcat avui al Fòrum Econòmic Mundial de Davos que la sortida de Gran Bretanya de la Unió Europea pot provocar nous impediments a al lliure circulació de capitals, segons recollia Expansión. Staley, en un debat conjunt amb el Secretari del Tresor britànic, Philip Hammond, ha recordat que Londres no és “la capital financera mundial”, i que pot perdre atractiu si s’imposen obstacles a determinades operatives financeres.

Les declaracions arriben després que una altra entitat financera, l’HSBC anunciés que podria traslladar fins a 1.000 llocs de treball a París per a sortejar els efectes del ‘Brexit’. Es tracta, principalment, d’aquells empleats que operen amb fons coberts per la legislació europea, que suposen un 20% dels ingressos que la divisió de banca d’inversió de la companyia a Londres, explicava El País.

D’altres entitats financeres, però, han decidit acceptar el pla, i demanar a la Unió Europa i Gran Bretanya que se’ls permeti comptar amb un “període de transició” posterior a la sortida del bloc. “Tots els bancs volen un acord plurianual, i sembla que [el govern] ho entén”, assegurava a Reuters una font del sector que participa en la trobada econòmica a Suïssa.

La primera ministra britànica, Theresa May, va anunciar el dimarts passat que el país abandonaria el mercat únic amb el ‘Brexit’. La líder, però sembla oberta a establir un període d’”implementació” perquè les indústries es puguin adaptar a la nova situació.

Segueix-nos

680
1,474