Dimecres 18 maig 2022

Amarres de Barcelona creu que el conflicte amb els treballadors “xoca amb obstacles insalvables”

Les dues parts reuniran aquest matí per intentar acostar posicions

|

Amarres de Barcelona considera que el conflicte amb els treballadors, que aquest dimecres afronten al tercera jornada de vaga indefinida, “xoca amb obstacles insalvables”. En un comunicat, l’empresa assegura que es va arribar a un “acord complet” sobre la nova estructura salarial de la plantilla però defensa que els dos punts on hi ha discrepàncies com la configuració dels torns de treball i el seu personal mínim i que les condicions per a l’actual plantilla s’incloguessin en les futures contractacions són aspectes sobre l’organització de la feina, una “funció bàsica que correspon a la direcció de l’empresa”. Les dues parts es reuniran aquest dimecres al matí als serveis territorials de Treball a Barcelona per intentar acostar posicions.

L’empresa recorda que divendres passat la direcció de l’empresa i els sindicats van arribar a un preacord, que va ser tombat en l’assemblea de la plantilla dissabte al tarda “per un mínim marge”. Aquest preacord incloïa “qüestions sensibles” com la prevenció de riscos, entre d’altres, segons apunta Amarres de Barcelona en un comunicat.

Per exemple, la direcció de la companyia es nega a incloure les condicions pactades amb els actuals treballadors a les futures incorporacions a la plantilla. “Entenem que suposaria l’aprovació encoberta d’un conveni col·lectiu provincial i no tindria un encaix legal”, argumenta Amarres de Barcelona. De fet, una de les reivindicacions dels treballadors era la redacció d’un nou conveni on quedin reflectides les condicions del col·lectiu ja que l’últim es remunta als anys 90 i consideren que ha quedat desfasat.

Mentrestant, les dues parts es tornaran a reunir aquest dimecres als serveis territorials de Barcelona en una nova reunió de mediació per intentar acostar posicions i desencallar un conflicte que arriba al seu tercer dia de vaga indefinida. En el comunicat, l’empresa explica que la integració entre Mooring i Cemesa tenia com a “objectiu fonamental la millor gestió dels recursos humans i materials d’una activitat que fins ara ha sigut deficitària i havia estat al límit del cessament de la seva prestació”.

La companyia comenta també que es tracta d’una activitat regulada amb unes tarifes que no es revisen des del 2013 i que el servei es presta les 24 hores durant tot l’any, incloent la fase més dura de la pandèmia. El context d’emergència sanitària, afegeix, va agreujar la situació de les dues empreses fent-ne “molt difícil la seva sostenibilitat” i per això es va optar per una fusió. A més, exposa que es va garantir l’ocupació amb el compromís de no acomiadar cap treballador “tot i no existir cap obligació legal al respecte” i que el manteniment de les seves condicions també van ser “objectius fonamentals” així com la subrogació dels membres de la plantilla.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512