Dilluns, 06 de febrer del 2023

Activat l’avís preventiu de contaminació atmosfèrica per partícules a Barcelona i 39 municipis de l’entorn

Els nivells de PM10 són moderats en diferents estacions de la xarxa de vigilància

|

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha tornat a activar l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) després d’haver-lo desactivat ahir al migdia. L’avís afecta la ciutat de Barcelona i 39 municipis del seu entorn, que es troben dins de la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric. L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és, doncs, reduir les emissions de contaminants.

La mitjana diària dels nivells de PM10 durant el dia d’ahir va ser superior al valor de 50 μg/m³ en tres estacions de mesurament. A més, la previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar aquest mateix valor aquest dijous, donat que es preveu que la situació d’estabilitat atmosfèrica persistirà i les condicions de dispersió no milloraran.

Al Canal Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’hi detallen les principals mesures i recomanacions que cal adoptar per reduir l’exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la mateixa. S’hi poden trobar, a banda de recomanacions de caire general, les mesures de precaució addicionals a adoptar davant de situacions amb nivells elevats de contaminació dirigides als col·lectius més vulnerables i també a la població en general.

L’avís preventiu comporta, per exemple, indicar en els panels lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat, informar la ciutat perquè prioritzi el transport públic, notificar a les activitats industrials i obres públiques que activin els protocols previstos i recomanar aturar o reduir les obres amb materials pulverulents.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge