Setmanari digtal d'economia

Dilluns 27 març 2023

138 refugiats d’Ucraïna s’incorporen a treballar en ajuntaments, consells comarcals i entitats de tot Catalunya

El Servei Públic d'Ocupació finança els contractes amb 4 MEUR

|

Un total de 138 persones refugiades d’Ucraïna s’han incorporat al mercat de treball català a través de contractes amb ajuntaments, consells comarcals i entitats. Així ho ha avançat des de Manresa aquest dimecres el conseller d’Empresa, Roger Torrent, qui ha destacat que l’objectiu és oferir una primera experiència laboral al país, clau per la integració i l’arrelament, i també facilitar-los formació perquè coneguin la llengua i els ajudi a entrar al món laboral. Es tracta d’un programa del Servei Públic d’Ocupació (SOC) que finança aquests contractes amb 4 MEUR. Concretament, de les 138 persones, 123 tenen contractes d’un any, mentre que les altres 15 tenen contractes de mig any.

Les persones que s’han incorporat al món laboral gràcies a aquest programa també compten amb un acompanyament per millorar l’adaptació al lloc de treball i un reforç competencial per facilitar el seguiment de la formació que necessitin. En total les persones refugiades han entrat a treballar o ho faran properament en 43 ajuntaments, consells comarcals, ens autònoms i entitats sense ànim de lucre. Concretament al Bages, l’Ajuntament contractarà 4 persones (2 per treballar a les llars d’infants, 1 per treballar al Congost i 1 per treballar al Servei d’Ocupació Local). El Consell Comarcal del Bages també contractarà 1 persona.

De la seva banda, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha assenyalat que des de l’arribada d’aquestes persones a la ciutat, la intenció ha estat “atendre-les tan bé com fos possible”. El fet de poder-los contractar, segons el batlle, també els servirà de “ròtula” amb la comunitat ucraïnesa, amb qui ha reconegut que no hi ha una comunicació fluida. “Han vingut per altres entitats, o de mutu propi, i l’administració no hi ha tingut molt contacte”, ha explicat Aloy.

A banda d’aquest programa, el SOC ha gestionat la inscripció a les Oficines de Treball dels expedients de 2.239 persones refugiades, perquè poguessin accedir a diferents programes ocupacionals i serveis del propi SOC. D’aquestes, 630 han formalitzat un contracte de treball.

29,2 MEUR a Manresa des del 2018
En el període 2018-21, el SOC ha destinat 29,2 MEUR a Manresa per desplegar programes de foment de l’ocupació, formació professional per a l’ocupació, orientació professional, intermediació laboral, foment de l’emprenedoria i desenvolupament econòmic local. Segons les xifres que ha ofert el SOC, això ha beneficiat 11.000 persones a la capital del Bages. A finals del 2022, a l’Oficina de Treball de Manresa hi havia inscrites un total de 13.283 persones.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499

Publireportatge