Divendres 23 abril 2021

1 de juliol: La UE tanca la llista de països als que no en permet l’entrada

EUA, Rússia i Brasil són al llistat de països als que es denega l'accés a la UE

|

Aquest dimecres, 1 de juliol, es reobren les fronteres externes de la UE, però no per a tots els països. Aquest dilluns s’ha d’acabar de confeccionar la llista dels que no podran encara accedir a l’espai europeu. L’acord no és fàcil i, com sempre en la UE, els 27 ho acabaran de decidir a darrera hora.

Els ambaixadors dels països membres donaran llum verda a una llista de 20 països que puguin accedir i entre ells estaria Xina, però es quedarien fora altres piases amb interès turístic a Europa com els Estats Units, Rússia i el Brasil. Aquests tres països continuen patint el flagell de la COVID-19.

A més, tampoc podrien entrar ciutadans de la majoria dels països d’Amèrica Llatina ja que allí va començar més tard l’onada de contagis i encara no estan en xifres com a Europa o la Xina. Brussel·les va demanar als estats membre la confecció d’una llista de països que podien esquivar les restriccions basant-se en criteris sanitaris i en la capacitat d’aplicar mesures de contenció durant els viatges.

El grup dels vint hauria d’haver arribat a un acord divendres passat, però van donar de marge fins ahir diumenge per llegar a un acord i s’espera que aquest mateix dilluns se signi l’acord per a la reobertura i les fronteres internacionals.

Segueix-nos

680
1,474