Diumenge 16 maig 2021

1.000 MEUR del pla de recuperació aniran destinats a instal·lar plaques solars i carregadors en zones urbanes

La ministra Ribera que prefereix "perfils industrials abans que perfils relacionats amb fons inversors" per a la compra de Naturgy

|

La per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha parlat a El Periódico dels primers projectes del govern espanyol vinculats al pla de recuperació. En aquest sentit, explica que l’executiu començarà amb un paquet de 1.000 MEUR destinat a instal·lar plaques solars en teulades de zones de serveis i polígons industrials, carregadors en zones urbanes i a tasques de rehabilitació energètica, i 580 MEUR més en actuacions de depuració i sanejament en nuclis de menys de 5.000 habitants. “Estem parlant d’actuacions que poden tenir una incidència molt clara en l’ocupació local i en beneficis socials pels veïns de municipis petits”, subratlla.

En la mateixa entrevista Ribera també ha parlat sobre el futur de Naturgy, pendent que el Consell de Ministres doni llum verda a l’Oferta Pública d’Adquisició (OPA) que va presentar el fons australià IFM. En relació amb aquesta qüestió, la dirigent socialista reconeix que prefereix “perfils industrials abans que perfils relacionats amb fons inversors” i ha afegit que el govern espanyol abordarà la qüestió “tenint en compte raons de seguretat del subministrament del sector”. “Hem de vigilar que això no generi comportament especulatiu de bombolla […] i no trobar-nos amb escenaris dels quals després sigui difícil sortir”, apunta.

Segueix-nos

680
1,491