Dissabte, 19 Gener 2019

El turisme barceloní, colpejat pel terror

|

Redacció

El món sencer ha despertat avui colpit per les imatges d’un nou atac terrorista a la Rambla, al centre de Barcelona. El lloc escollit pel terror és una de les principals artèries de la ciutat, i un dels punts de visita obligada dels turistes de la capital catalana. La data elegida per dur a terme l’atac, en el punt àlgid de la temporada estival, ha provocat que entre el centenar de ferits i els almenys tretze morts hi hagi persones de més d’una vintena de nacionalitats diferents.

A mig termini, l’atemptat pot suposar un punt d’inflexió pel sector turístic de Barcelona, i de tota Catalunya, un dels principals motor econòmics del territori. Fins ara, altres ciutats europees colpejades pel terrorisme han experimentat una dràstica caiguda de visitants en els darrers mesos.

París, en concret, reconeguda com un dels principals destins turístics a nivell mundial, va rebre el 2016 un milió i mig de turistes menys que l’any anterior, després dels atemptats del novembre de 2015, que van matar a 130 persones. Aquesta disminució de visites va fer que la regió reduís el seus ingressos en 750 milions d’euros. De manera similar, diversos operadors d’algunes de les principals atraccions turístiques de Londres anunciaven una important caiguda de les visites posteriorment a l’atac a Westminster, el passat març.

Rècord de visites

Abans dels atemptats d’ahir, semblava que Catalunya estava encaminada a batre nous rècords històrics en el nombre de visitants, en part a causa de la por a nous atacs a d’altres punts d’Europa. L’any passat, Catalunya ja va arribar a un màxim històric de més de 18 milions de turistes estrangers, convertint-se en la regió més visitada de l’estat. Aquest any, la xifra de turistes durant la primera meitat de l’any ja havia augmentat un 10% respecte l’any anterior. El sector turístic suposa entre un 12 i un 14% del PIB català.

Encara és difícil de preveure quina afectació final tindrà l’atemptat sobre el turisme de la ciutat, tot i que cal esperara ara una caiguda dels visitants.

Publicitat

Seguiu-nos a: