Tremosa denuncia davant la Comissió Europea la discriminació energètica de les empreses catalanes

0
L'eurodiputat Ramon Tremosa, en una imatge d'arxiu. ACN

Redacció

L’eurodiputat del PDeCat Ramon Tremosa porta a la Comissió Europea la discriminació soferta a les empreses catalanes en les noves ajudes energètiques aprovades als pressupostos generals de l’Estat. En una pregunta per escrit, l’europarlamentari demana a l’executiu europeu que es pronunciï envers la nova mesura, que exclou a gran part de les firmes catalanes.

Publicitat

Tremosa recorda en la seva apel·lació que la incorporació de les empreses que rebin electricitat a través d’una xarxa d’alta tensió d’entre 30 i 36 kilowatts a la tarifa elèctrica 6.2 beneficia principalment a les empreses basques, que compten amb una xarxa elèctrica d’alta tensió de 35 kilowatts. Per contra, el fet que Catalunya compti amb una xarxa de subministrament de 25 kilowatts fa que les companyies catalanes no es puguin beneficiar de l’ajuda, i hagin de seguir pagant la tarifa elèctrica 6.1A, molt més cara.

“La decisió del govern espanyol suposarà un sobrecost elèctric de 200 milions d’euros anuals per les empreses catalanes, que perdran competitivitat”, ressalta Tremosa. Fins a 3.277 de les 5.800 empreses que no es beneficiaran per la mesura es troben al Principat. L’electricitat es paga a 14,97 euros per MW/hora en la tarifa 6.2, mentre que la xifra augmenta fins als 32,30 euros per MW/h en la 6.1A.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here