Els treballadors d’Eulen s’enroquen i no presenten àrbitre per la mediació obligatòria

0
Cues a l'aeroport del Prat durant la vaga parcial convocada per avui entre les 10:30 i les 11:·30 del matí. ACN

Redacció

El comitè de vaga d’Eulen s’enroca i no buscarà un àrbitre per participar en la mediació obligatòria del conflicte laboral del Prat, aprovada ahir en una sessió extraordinària del Consell de Ministres espanyol. Tot i que els representants de la plantilla disposaven de 24 hores per buscar un mediador imparcial, ja han comunicat a Foment que no ho faran perquè consideren el laude obligatori “il·legal”, i esperen portar-lo als tribunals.

Davant la renúncia dels treballadors, ara és Foment l’encarregat d’elegir a un responsable d’avaluar el conflicte i redactar un laude que haurà de ser complert per ambdues parts de manera obligatòria.

“Resposta autoritària”

UGT i CCOO han rebutjat també la imposició d’un mediador per resoldre el conflicte dels treballadors del control de seguretat de l’aeroport del Prat. El sindicat dirigit per Unai Sordo va titllar la solució proposada per l’administració estatal de “resposta autoritària” que “ataca” el dret de vaga i la negociació col·lectiva, recollia l’ACN. A la vegada, UGT també ha reclamat obrir el diàleg per millorar els conveni col·lectiu de la seguretat privada, per aconseguir un treball de qualitat.

El dilluns passat els treballadors dels filtres de passatgers van iniciar una vaga indefinida. Per tal de garantir el compliment dels serveis mínims, del 90%, Foment va decidir ampliar la presència d’agents de la Guàrdia Civil al control. Els treballadors ja han denunciat pressions dels agents de seguretat sobre la plantilla a Inspecció de Treball.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here