Els treballadors d’Eulen reculen i es plantegen tornar a votar l’acord proposat per Treball

0
Cues a l'aeroport del Prat, fa dues setmanes. E. FERNÁNDEZ

Agències

La pressió conjunta de les diverses administracions fa recular als treballadors d’Eulen. El comitè de vaga de l’empresa, encarregada dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat ha explicat avui que convocarà una reunió per debatre si l’assemblea de treballadors torna a votar l’oferta de millora laboral acordada per la mediació de la Generalitat, que va ser rebutjada ahir.

Tot i això, Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga, ha volgut deixar clar que la consulta d’ahir entre membres de la plantilla va votar “exactament tots els punts proposats per la Generalitat”, i va afegir “aportacions demandades per la plantilla”.

Giménez respon així a les crítiques del govern català i de l’executiu espanyol, que creuen que l’acord de mediació no incloïa oferir quatre propostes als empleats. Com a resposta a la negativa de la plantilla, el Ministeri de Foment ha anunciat dilluns que intensificarà la presència de la Guàrdia Civil a l’aeroport, perquè es facin càrrec del filtratge de passatgers durant la vaga de 24 hores indefinida convocada pels vigilants.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, també ha demanat als empleats que reconsiderin l’oferta, que inclou un increment de la plantilla i un increment salarial de 200 euros en 12 pagues. El conflicte laboral ha causat cues diàries i escenes de caos a l’aeroport barceloní durant les últimes setmanes, en plena temporada d’estiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here