Dimarts, 26 Març 2019

Soros sobre Europa: “tot el que podia anar malament, ha anat malament”

|

L’Inversor, bilionari, i director de les Open Society Foundation, George Soros, ha advertit que Europa es troba en una “crisi existencial,” per què “tot el que podia anar malament, ha anat malament.”

Així de mordaç i contundent s’ha mostrat Soros, en una conferència feta al “European Council on Foreign Relations,” titulada “How to save the European Union.” On afirma que “des la crisi econòmica del 2008, la Unió Europea ha perdut el rumb.”

En aquest sentit, Soros identifica tres problemes per la Unió Europea: la crisis dels refugiats, on Soros sempre ha “advocat pel principi de voluntarietat,” i no està d’acord amb forçar els països a acceptar refugiats; i la “addicció” a la política d’austeritat, que ha entorpit el creixement econòmic, ha afeblit l’euro i és un factor que contribueix la crisi sistèmica en la qual es troba Europa. A més a més, l’austeritat ha exclòs a capes de la població, fent que aquests optin per opcions electorals de signe populista i anti-europeu. Aquests dos problemes desemboquen en un tercer, el de la desintegració territorial, exemplificada pel Brexit

Per altre banda, Soros avisa que la cancel·lació del Iran Deal per part del President Trump està portant a la destrucció de l’Aliança Atlàntica. En aquest sentit, Soros va comentar que no només Europa, però el món, s’ha vist sobrepassat per les accions del President Trump, i aquest fet posarà encara més pressió a una Europa amb problemes. Soros conclou afirmant que “dir que Europa està en un perill existencial, ja no és figuratiu, és la dura realitat.” La recepta? Segons Soros la UE s’ha de convertir en una associació en la qual el Regne Unit hi volgués entrar.

 

Publicitat

Seguiu-nos a: