Dimarts, 26 Març 2019

El sistema de pensions suís (AHV) confia en l’or físic

|

El sistema de pensions suis AHV, (Alters- und Hinterlassenenversicherung, en alemany), diversificarà els seu portfolio de pensions amb la compra de lingots d’or. Fet important, per què el fons gestiona CHF35.2B (€30.5B). Així ho informa el digital IPE, (Investment Pensions Europe) que comenta que ja no es consideraran els swaps* d’or o plata, sinó que compraran directament el metall preciós. Això representa un gran canvi d’estratègia d’inversió, per què fins ara només s’invertia en or i plata mitjançant swaps.

El fons d’inversió ha transmès a IPE que:

<<El consell d’administració ha decidit que invertirà en lingots d’or físics, a partir d’ara>>

El fons va explicar l’any passat, que l’or era més adequat per “diversificar i protegir en certes situacions (inflació o recessió)” que altres productes energètics. El Març, el comitè d’inversió va confirmar que canviarien la inversió en or basada en swaps, a l’or físic. Un dels motius, és que l’or en paper només representa un dret sobre or físic, i en un ambient de fluctuació de divises, el més segur és tenir or físic per poder basar beneficis en el preu de l’or.

Si observem la gràfica històrica sobre l’or, podem veure que des de el 1974 ha estat pujant el preu de manera més o menys estable.

*En aquest cas, en un commodity Swap no s’intercanvien béns, s’intercanvien diners, basats en la valuació d’un producte, en aquest cas, l’or.

Publicitat

Seguiu-nos a: