El síndic europeu investigarà el finançament de la planta Castor

0
La planta d'emmagatzematge de gas Castor. ACN

Agències

La Defensora del Poble Europeu examinarà el finançament del Banc Europeu d’Inversions (BEI) a la plataforma d’emmagatzematge Castor, ubicada davant de la costa de Castelló. Així ho ha anunciat la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, que ha instat al síndic de greuges d’Europa a revisar l’actuació. “Despres de set anys ja no hi pot haver cap excusa per reconèixer que les coses es van fer malament”, han denunciat des de la plataforma, explicava el col·lectiu a l’ACN. L’organització ha criticat la “falta de resposta” del BEI a una reclamació que va plantejar el 2010 contra el finançament de la instal·lació.

Publicitat

La garantia del BEI era d’uns 200 milions d’euros, un 14% del deute, i va comprar bons per valor de 300 milions d’euros “per transmetre al mercat de capitals la seva confiança”. La plataforma considera que les accions van obviar les veus que advertien dels riscos del projecte, i que van suposar “una mala inversió dels recursos públics”.

El mes passat, el govern espanyol va admetre que, a causa dels riscos de desmantellar la planta d’extracció de gas natural, ha decidit que romangui “en hibernació”. Les operacions de Castor van provocar centenars de terratrèmols, alguns de més de 4,5 graus de l’escala Richter, i ràpidament es van paralitzar les operacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here