El Santander pot reclamar a Hisenda més de 600 milions d’euros en efectiu per la compra del Popular

0
Oficines del banc al Regne Unit. SANTANDER

Redacció

El Santander podria reclamar el proper juliol 610 milions d’euros en efectiu a Hisenda gràcies a la compra del Banc Popular. Segons recull El Confidencial, l’entitat presidida per Ana María Botín pot sol·licitar la quantitat a causa d’una clàusula especial de l’impost de societats, que permet exigir la compensació a l’administració pública en cas que una firma registri pèrdues comptables. A causa dels números vermells del Popular durant 2016, el Santander té ara dret a reclamar aquests diners a Hisenda un cop es faci càrrec dels tributs de l’entitat. El banc de la família Botín, però, no ha confirmat encara si executarà aquesta opció.

Publicitat

L’article 130 de l’Impost de Societats recull que els crèdits fiscals garantits poden convertir-se en crèdits “exigibles davant l’administració tributària” quan una companyia és liquidada o registra pèrdues en els seus comptes anuals. Un cop el Santander liquidi el tribut de 2016 del banc adquirit, podrà decidir si demana finalment aquesta bonificació.

La setmana passada, el portaveu d’Economia del PSOE al Congrés dels Diputats, Pedro Saura, ja va demanar al ministre d’Economia, Luis de Guindos, que expliqués la situació. “Ens va dir que la resolució del Popular no costaria ni un euro de diner públic, però no sé si ens va mentir”, explicava. Segons diversos inspectors d’Hisenda consultats per El Confidencial, el Santander tindria dret a beneficiar-se de la bonificació tributària.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here