Divendres 23 abril 2021

Santa Perpètua inverteix 230.000 euros per desenvolupar la indústria 4.0

|

Redacció

Santa Perpètua de Mogoda invertirà 230.000 en un nou programa per formar i assessorar a professionals i empreses de la Riera de Caldes en l’ús de noves tecnologies com la impressió 3D, les macrodades, la realitat virtual, la robòtica, l’internet de les coses o la robòtica. El consistori ha adquirit una impressora 3D, una fressadora digital i una talladora làser, que s’incorporaran a un nou espai de fabricació digital conegut com a SPMMakers.

El nou equipament estarà desinat a programes d’iniciació, reciclatge i especialització per a empreses i professionals; accions per a docents de formació professional, formació per a persones aturades i suport de projectes específics de fabricació digital. A més, s’oferiran a les companyies industrials anàlisis cas per cas, per concretar àrees d’intervenció, i acompanyamenst per accelerar l’evolució tecnològica de les empreses.

L’Ajuntament també establirà un Banc d’Empreses de solucions tecnològiques que identificarà, difondrà i permetrà el contacte amb empreses de la Riera de Caldes. L’eix empresarial, format per Santa Perpètua, Polinyà, Setnmenat, Palau-solità i Plegamans, La Llagosta i Caldes de Montbuía compta amb 3.420 companyies, una tercera part de les quals són de l’àmbit industrial.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat aportarà 150.000 euros, el consistori ha invertit prop de 30.000 euros en maquinària i, està previst que la Diputació de Barcelona faciliti un altra subvenció de 50.000 euros.

Segueix-nos

680
1,474