El salari mitjà de les dones estava 7.000 euros per sota del dels homes el 2014

0
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. ACN

Redacció

Un informe de la Generalitat, fet públic avui, revela que la bretxa salarial entre homes i dones va augmentar del 24,4% al 26% entre 2008 i 2014. Així, en l’últim any analitzat, el salari mitjà masculí se situava en els 27.477 euros per any, mentre que el femení queia fins als 20.324 euros anuals. La diferència és encara més pronunciada en les franges salarials més baixes, on el sou de les dones era un 42,6% menys que el dels homes.

Publicitat

“Unes xifres intolerables que evidencien una xacra laboral que el Govern de Catalunya té el ferm propòsit de combatre”, ha remarcat avui la concellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. La responsable de Treball ha explicat que les dades posen de relleu una desigualtat que es tradueix en “la infravaloració de les feines realitzades principalment per doens, en l’escassa presencia de dones en llocs de lideratge i decisió, en les dificultats per conciliar vida personal, familiar i laboral, així com en la molt desigual distribució de les responsabilitats familiars, domèstiques i de cura”.

La bretxa salarial és mes elevada en el treball a temps complet, i en les franges d’edat més elevades. També es detecten un major desequilibri en el sou a major activitat en l’empersa, “probablement perquè la dona troba més obstacles derivats del treball a temps parcial i dedicació a conciliació de vida laboral i familiar”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here