dimecres, 24 octubre 2018

Renfe es compromet ara a invertir 17,7M€ per remodelar les estacions de Rodalies de Montcada i Reixac

|

Redacció

Renfe Rodalies invertirà 17 MEUR per remodelar les estacions de Montcada i Reixac Manresa, Montcada Ripollet i Montcada Bifurcació del municipi. Ho ha anunciat el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, després de la reunió que ha mantingut aquest dilluns amb l’alcaldessa de la localitat, Laura Campos.

   

Martín ha assegurat que l’empresa ferroviària i el consistori ja han començat a treballar en aquesta direcció i ha assenyalat que la primavera del 2018 es presentaran els projectes funcionals que permetran posar fil a l’agulla per poder licitar les obres pròximament. Entre d’altres mesures, s’adequaran aquestes estacions per fer-les accessibles, s’allargaran les andanes fins els 200 metres, s’adaptaran a l’alçada europea, i s’implantaran millores tecnològiques per proporcionar una informació més acurada als usuaris.

Millora de les estacions

L’actuació contempla la millora de tres de les cinc estacions de Rodalies del municipi per on cada dia hi circulen 500 trens i en fan ús 17.000 persones. Segons ha explicat el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, l’objectiu és invertir 17,7 MEUR per remodelar Montcada Bifurcació (9,9 MEUR), Montcada i Reixac Manresa (6,3 MEUR) i Montcada – Ripollet (1,5 MEUR). Les altres dues no es tocaran, ja que una ja està adaptada (Montcada i Reixac Santa Maria) i l’altra és la que Adif soterrarà en els pròxims anys (Montcada i Reixac).

“El primer compromís que he adquirit és el de treballar conjuntament amb l’Ajuntament i de cara a la primavera de 2018 tenir damunt taula el projecte funcional que serà el primer pas i després del qual ja vindrà el constructiu”, ha assegurat Martín que s’ha reunit amb l’alcaldessa de la localitat, Laura Campos, aquest dilluns. En aquesta línia s’ha creat un grup de treball per fer seguiment i abordar les futures obres.

Martín ha explicat que les millores que es faran inclouen l’increment de la llargada de les andanes fins als 200 metres perquè siguin capaces de rebre trens amb més potència, l’adaptació d’aquestes a l’alçada europea; la instal·lació de sistemes podo tàctils o de mecanismes d’informació d’última generació. A banda, en el cas de Montcada Bifurcació, es desplaçarà l’actual estació per instal·lar-la més a la vora del barri de Can Sant Joan de forma que “quedarà orientada” cap a aquesta àrea de Montcada i Reixac.

Publicitat

Seguiu-nos a: