Proposen un sistema perquè la superfície dels cotxes “s’estovi” al xocar contra un vianant

0
Un cotxe de la companyia Waymo.

Redacció

Es pot aconseguir que els cotxes facin menys mal a una persona quan l’atropellen? Aquest és el camp de recerca de Waymo, una companyia nord-americana centrada en la seguretat viària, que ha patentat una nova metodologia que permet fer més tova la superfície dels vehicles abans d’un impacte, per reduir el mal que poden fer als vianants. “Es desitjable dissenyar un automòbil que pugui reduir la força de l’impacte experimentat durant una col·lisió”, explica la patent atorgada a la firma als Estats Units.

Waymo proposa un sistema d’elements tensats (com cables) que mantingui l’exterior del vehicle rígid en condicions normals, però que pugui destensar tota o una part de la superfície del vehicle en cas d’accident. Així, el xassís es torna més tou immediatament, i redueix el dany de l’impacte. La companyia espera que els sensors puguin reconèixer si l’objecte a punt de xocar sigui un animal, un ciclista o una persona a peu, i determinar la manera més efectiva d’actuar en cada cas.

No és el primer cop que Waymo, una ‘spin-off’ de Google, proposa idees innovadores per tal d’evitar morts sobre l’asfalt. Fa uns anys, la companyia va proposa afegir una capa adhesiva a l’exterior dels vehicles. La innovació havia de permetre que, en comptes de tornar a caure al paviment i rebre un nou cop, les víctimes quedessin enganxades al xassís del vehicle.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here