El preu dels ciberatacs: la danesa Maersk culpa el virus ‘Petya’ de pèrdues de fins a 255 milions d’euros

0

Redacció

El conglomerat Moller Maersk va anunciar ahir que el ciberatac que va patir el passat 27 de juny pot arribar a costar-li fins a 255 milions d’euros. La companyia danesa va ser una de les principals afectades pel ‘ransomware’ Petya, que codifica la informació dels ordinadors infectats, i demana posteriorment un rescat per recuperar-la. Maersk va ser una de les desenes d’institucions i empreses europees afectades per aquest atac, que també inclouen la francesa Saint-Gobain o diverses infraestructures d’Ucraïna i Rússia.

El ciberatac va causar diverses disrupcions en les operacions de Maersk Line, la principal naviliera mundial, tot i que l’empresa destaca que no es va perdre ni filtrar cap informació. “El sector està en procés d’incorporació i adaptació al nou entorn tecnològic, i això el fa vulnerable en un doble sentit”, recalcava fa unes setmanes, en declaracions a Crónica Global, el president de la

Pràctica a l’alça

L’atac de Petya va arribar setmanes després que el virus ‘WannaCry’ infectés centenars d’empreses d’arreu del món, fins afectar més de 200.000 usuaris en 150 països. A l’estat espanyol, el codi maliciós va afectar grans empreses com Gas Natural, BBVA i Telefónica.

Els experts alerten de la possibilitat que aquest tipus d’atacs es segueixin produint, i recomanen a les empreses protegir-se dels atacs realitzant còpies de seguretat constant del sistema i mantenir els sistemes informàtics constantment actualitzats.  “El risc de ser descobert és molt baix, i els beneficis molt alts”, explicava a Més Economia Òscar Sala, del Col·legi OFicial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here