Paralitzat el nou contracte elèctric de Barcelona a instàncies d’Endesa

0
La seu històrica d'Endesa a Barcelona. Foto: Endesa

ACN

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP), un organisme tècnic independent adscrit a la Generalitat, ha acceptat la mesura cautelar plantejada per Endesa perquè l’Ajuntament de Barcelona no pogués resoldre aquest divendres el concurs d’adjudicació del nou contracte elèctric municipal. Segons ha pogut saber l’ACN, el consistori no hauria presentat la documentació requerida pel tribunal. L’òrgan ha paralitzat el procediment de contractació fins a la resolució del recurs estimant que podrien derivar-se “perjudicis de difícil o impossible reparació en cas de continuar el procediment”. Endesa i Gas Natural Fenosa van recórrer el concurs, tot i que només la primera elèctrica en va demanar la paralització.

Les grans elèctriques va interposar el 8 de febrer un recurs contra l’anunci de licitació i el plec de clàusules de l’acord marc per a la contractació del subministrament d’energia elèctrica de l’Ajuntament de Barcelona al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. En el recurs, Endesa sol·licitava la suspensió del procediment fins que es dictés la resolució.

El tribunal va sol·licitar llavors a l’òrgan de contractació del consistori barceloní l’informe i el pronunciament de les mesures provisionals del recurs, però l’ajuntament no ha aportat la documentació sol·licitada, segons el document del tribunal al qual ha tingut accés l’ACN.
A la resolució, que especifica que no entra a valorar el fons de l’assumpte, no s’hi pot interposar cap recurs

Les grans elèctriques recorren el concurs

L’Ajuntament de Barcelona va posar a licitació pública el contracte per l’enllumenat de la ciutat per un valor de 65 milions d’euros, però les grans companyies elèctriques, Endesa i Gas Natural, no s’hi van presentar i van recórrer el concurs.

Les companyies van explicar a l’ACN que no optaven al contracte de subministrament elèctric perquè el consistori no havia aclarit el contingut del conveni sobre pobresa energètica inclòs a les clàusules. Així, reclamen saber quines condicions hauran de complir abans de presentar-se i lamentaven la manca d’informació que ha facilitat el consistori barceloní en el contracte

FER UN COMENTARI