dilluns, 17 desembre 2018

Nadal augura que el preu del rebut de la llum baixarà el 2018

|

Redacció

El ministre d’Energia, Álvaro Nadal, ha augurat que l’any 2018 el preu del rebut de la llum baixarà. En aquest sentit, ha dit que els preus de la llum “van començar molt malament” al gener però que la situació ha anat millorant. “Al novembre hem registrat preus per sota dels de França i Itàlia”, ha manifestat el ministre, que creu que s’encararà el 2018 “en millors condicions”.

Segons dades del ministeri, aquest 2017 el preu s’ha incrementat un 10%. El ministre ha reconegut que ha estat un “any difícil” a causa de la falta de pluges, que han reduït a la meitat la producció d’energia hidràulica, i l’augment del preu del petroli.

Nadal ha explicat que la previsió “és més optimista” per al 2018 perquè el govern espanyol ha pres diverses mesures per “contenir el preu de la llum”. Per una banda, el ministre recorda que es mantindrà congelada la part fixa del rebut, que segons ell, suposa el 60%. D’altra banda, anuncia que s’ha procurat que hi hagi més gas emmagatzemat i, per últim, ha afirmat que ja està en vigor el bo social que permet a consumidors de rendes baixes tenir un 40% de descompte.

Publicitat

Seguiu-nos a: