Dimarts, 19 Març 2019

Més cooperació econòmica entre la Xina i Alemanya, la política comercial de Trump n’és la promotora

|

Reunió entre el Primer Ministre xinès Li Keqiang i la cancellera alemanya Angela Merkel. Els dos líders han coincidit en que esperen que la propera cimera entre la Xina i la Unió Europea s’hi donin passes per prevenir que els conflictes comercials agafin dimensions més grans. Sempre segons Reuters, diplomàtics europeus afirmen que la Xina està pressionant per què a la cimera que s’ha de celebrar el 16 i 17 de juliol, hi hagi un fort posicionament en contra de les polítiques proteccionistes de Trump. El ball diplomàtic, tanmateix, és interessant, per què Merkel aprofita l’ansietat comercial xinesa per expandir exportacions al mercat Xinès. Aquesta cooperació també ve donada per la política de protecció comercial que està liderant Donald Trump, que provoca que Alemanya hagi de buscar altres aliats comercials.

Així, les empreses alemanyes han aprofitat l’ocasió per aconseguir mercats xinesos, per vendre-hi productes, com per fer tests d’innovació. Així, l’empresa química BASF, ha acordat amb el govern de Guangdong, obrir-hi una nova planta. L’empresa de software SAP, cooperarà amb l’empresa Suning Holdings Group. Siemens construirà una turbina de gas amb l’empresa estatal “Power Investment, Co,” i amb Alibaba Cloud Computing per desenvolupar una plataforma de Internet of Things. BMW expandirà el seu joint venture amb l’empresa xinesa Brilliance Group, i Volkswagen ha signat un MoU (Memorandum of Understanding) per desenvolupar un centre de recerca.

Tot i que hi ha més cooperació econòmica entre la Xina i Alemanya, i hi ha la verbalització del desacord de les polítiques aranzelàries de Trump, Alemanya, de moment, no vol concretar un front específic, amb accions concretes, contra la política del departament de comerç dels Estats Units. Pel moment hi ha accions per suavitzar les polítiques proteccionistes.

Publicitat

Seguiu-nos a: