Malestar a Grifols per la seva exclusió del comitè per aconseguir l’Agència Europea del Medicament

0
La nova planta de Grifols a Dublín, Irlanda. ACN

Redacció

Sorpresa a Grifols al haver estat exclòs d’una de les principals batalles del sector farmacèutic català dels últims anys. L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat han decidit deixar la farmacèutica fora del comitè creat per recolzar la candidatura de Barcelona com a nova seu de l’Agència Europea del Medicament, que inclou a una vuitantena de grans companyies i investigadors del sector. L’absència de la firma catalana sorprèn, ja que el grup d’experts sí que inclou directius d’altres farmacèutiques catalanes i internacionals amb seu a Catalunya, com els laboratoris Ferrer o Almirall. Preguntat per elEconomista, el president no executiu de Grifols, Víctor Grifols Roura, ha remarcat que “ningú els ha demanat” formar part del comitè, tot i l’interès de l’empresa en què l’Agència Europea del Medicament “s’instal·li a Barcelona”.

Publicitat

La decisió d’excloure a Grifols del nou front professional podria estar relacionada amb la decisió de la companyia de traslladar part del negoci, inclosa la divisió de biociència, que suposa un 80% dels ingressos del grup, a Irlanda. El país ofereix una agressiva política de rebaixes fiscals per les empreses que decideixen instal·lar-s’hi, gràcies a la qual ha aconseguit atraure les divisions europees de les principals companyies tecnològiques mundials. El negoci total de Grifols va ascendir fins als 4.049 milions d’euros el 2016.

El comitè en defensa de la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Catalana del Medicament inclou a destacats professionals del sector, com els oncòlegs Josep Baselga i Joan Massagué, exconsellers com Antoni Castells, Andreu Mas-Collell o Ernest Maragall, o empresaris com el president de la filial espanyola de la multinacional Novartis, Jesús Acebillo o el president d’Almirall, Jorge Gallardo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here