Diumenge, 26 Maig 2019

L’IPC modera la seva escalada i se situa al 2,2% durant el juliol pels aliments i begudes no alcohòliques

|

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va disminuir un 0,7% durant el juliol en relació al mes anterior i va reduir una dècima la seva taxa interanual, fins al 2,2%, segons l’indicador avançat publicat aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Estadística assenyala que en la disminunción de la taxa interanual de l’IPC del juliol ha influït principalment la baixada dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques.

La taxa interanual del juliol és la vintena tercera taxa positiva que encadena l’IPC interanual i implica que els preus són avui un 2,2% superiors als de fa un any.

Set mesos de pujades i baixades

Després d’haver registrat el mes gener una taxa interanual del 0,6%, la més baixa en 16 mesos, l’IPC interanual va tornar el mes febrer a superar l’1%, tendència que es va mantenir durant març i abril. El maig ja es va aconseguir la barrera del 2%, a la qual no s’arribava des d’abril del 2017 (2,6%), mentre que durant el juny es va situar al 2,3% i el juliol va moderar la seva escalada al 2,2%.

En el setè mes del 2018, l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) va situar la seva taxa interanual al 2,3%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l’IPCA es mantindria respecte al mes anterior.

En termes mensuals, l’IPC va retrocedir un 0,7% el mes de juliol, el mateix comportament que va registrar en el mateix mes del 2017 i del 2016.

L’INE publicarà les dades definitives de l’IPC de juliol el proper 14 d’agost.

Publicitat

Seguiu-nos a: