dimecres, 24 octubre 2018

L’Estat prohibeix al Port de Barcelona liderar una missió comercial a l’Argentina i l’Uruguai

|

Anna Solé Sans @AnnaSole_

El Govern espanyol ha prohibit al Port de Barcelona, a través del Ministeri de Foment, que participi en missions comercials a l’exterior fins després del 21 de desembre, segons ha pogut saber el Més Economia.

   

Cada any, la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i el Port de Barcelona lideren missions institucionals i comercials, i aquest any estava prevista que es dugués a terme a Buenos Aires (Argentina) i Montevideo (Uruguai), de l’11 al 17 de novembre. Aquesta vegada però, Foment va recomanar al Port participar en aquesta missió.

Des del Port de Barcelona constaten però que la missió es dura a terme amb les associacions de la comunitat portuària com la dels estibadors, els transitaris, la de consignataris de vaixells o el col·legi d’agents d’aduanes.

“Circumstàncies polítiques”

“No ens agrada no poder participar”, explicaven des del Port de Barcelona. “Hem intentat per tots els mitjans poder-ho mantenir però no ha estat possible”. Des de Foment, “ens van exposar que no era recomanable participar en accions de perfil institucional i comercial a l’exterior abans del 21 de desembre” a causa “de les circumstàncies polítiques” actuals. Tal com detallen des del Port, aquesta petició va ser a instàncies del Ministeri d’Exteriors.

El Port i la Generalitat han organitzat aquest tipus de missions comercials a l’estranger des de 1998 i s’han dut a terme en països com l’Índia, el Marroc, Cuba o Panamà.

Publicitat

Seguiu-nos a: