L’Estat planteja emetre més deute per salvar les pensions

0
Diverses persones de la tercera edat jugant al dòmino a Roda de Berà, el diumenge passat. Font: ACN

Redacció

L’Estat podia haver de recórrer a l’emissió de deute públic per tal de pagar les pensions, segons ha admès avui la secretari general del Tresor i Política Financera, Emma Navarro. Navarro ha indicat que el pagament de les pensinos està “garantida” pels ingressos públics, i que, en “cas extrem”, el govern buscaria finançament a través del Tresor, segons recollia Expansión.

Publicitat

Tot i que aquesta possibilitat ja va ser assenyalada fa uns dies pel secretari d’estat de Pressupostos i Despesa, Alberto Nadal, Navarro ha preferit recordar que no “s’ha de donar per descomptat” que la “guardiola” de les pensions s’hagi d’esgotar. En aquest sentit, la responsable del Tresor ha recordat que aquest fons segueix comptant amb 15.000 milions d’euros i el número d’afiliats a la Seguretat Social va augmentar en 540.000 persones el 2016.

Tot i això, el propi govern en funcions admetia, en un pla pressupostari pel 2017 enviat a Brusel·les l’octubre passat, que el Fons de Reserva de la Seguretat Social registraria un dèficit de l’1,4% del PIB aquest any, i podria arribar a perdre 16.000 milions d’euros, fins a quedar-se en números vermells el proper desembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here