dimecres, 24 octubre 2018

L’elecció del 21-D per fer eleccions costarà 230 milions d’euros a l’economia catalana

|

ACN/M.B.

Ni més ni menys que 230 milions d’euros costarà a l’economia catalana celebrar les eleccions imposades pel Govern espanyol el dia 21 de desembre, jornada laborable. La patronal Pimec -que representa la petita i mitjana empresa a Catalunya- ha calculat l’impacte econòmic de que els comicis se celebrin en dijous en base a una participació similar a la que es va registrar en les eleccions del 2015, del 77,44% dels electors inscrits en el cens electoral.

   

Pimec lamenta, doncs, la decisió de Mariano Rajoy de celebrar les eleccions en un dia feiner per l’important cost econòmic i organitzatiu que això pot representar per a les empreses, especialment per a les pimes. És per això que no veu justificable l’elecció de la data tot i que -segons diuen- l’actual context polític ”requeria” d’una ”certa celeritat” en la convocatòria d’eleccions.

El càlcul de la patronal presidida per Josep González ha quantificat el valor de l’activitat econòmica que deixaran de realitzar tant els electors per exercir el seu dret a vot com els membres de les meses i els interventors. La mitjana de temps que cada un dels electors farà servir serà d’unes tres hores en els cas dels assalariats i d’una hora pels ocupats per compte propi.

La patronal considera el PIB mitjà per hora treballada en 36,35 euros, un cens electoral de 5,329 milions de persones, sense tenir en compte residents estrangers, i una taxa d’ocupació del 54,09%. Amb aquestes dades, l’impacte econòmic dels votants és de poc més de 217 milions d’euros.

A la xifra de 217 milions cal sumar-hi el temps de les persones que estan en el col·legis electorals i en les meses electorals, amb un total de 8.240 persones arreu del territori, que deixaran de produir prop de 13 milions d’euros.

Publicitat

Seguiu-nos a: