Dissabte, 16 Febrer 2019

Legalitzen la primera instal•lació d’autoconsum elèctric compartit a tot l’estat a Catalunya

Espanya segresta el sol, però els ciutadans surten al rescat. Espanya un estat retrograda en energies alternatives i netes

|

L’elèctrica Holaluz ha celebrat aquest dimarts que la primera estació d’autoconsum elèctric compartit, duta a terme per la mateixa companyia a Rubí (Barcelona) durant el juliol del 2017, s’hagi legalitzat un any després de la seva instal·lació.

En un comunicat aquest dimarts, la companyia ha lamentat que els tràmits de legalització de la distribuïdora, que “haurien d’haver durat setmanes”, hagin trigat un any.

Holaluz també ha criticat les dificultats que existeixen en el sector energètic espanyol, ja que se segueix sense facilitar el desenvolupament de les energies renovables, en les seves paraules.

L’opció d’autoconsum compartit estava prohibida a Espanya fins a inicis de juny del 2017, quan el Tribunal Constitucional (TC) va anul·lar la prohibició del Govern central a aquest tipus d’instal·lacions en edificis d’habitatge i urbanitzacions.

L’elèctrica ha assenyalat que un any més tard, la sentència no ha satisfet tot el sector, que esperava mesures com l’eliminació de l’impost del Sol, encara que ha apuntat estar “molt il·lusionada amb el canvi de Govern espanyol per tenir el Ministeri de Transició Ecològica.

Publicitat

Seguiu-nos a: