Dimarts, 26 Març 2019

L’economia catalana va créixer un 3,1% interanual el segon trimestre

|

El PIB de Catalunya va créixer un 3,1% en el segon trimestre d’aquest 2018 en comparació amb mateix període de l’any passat i un 0,7% en comparació amb el trimestre anterior, segons l’estimació d’avanç que elaboren conjuntament l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i la Conselleria de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

En un comunicat aquest dilluns, la Generalitat ha destacat que l’economia catalana acumula 14 trimestres seguits amb un creixement interanual superior al 3%.

El creixement del PIB en el segon trimestre és idèntic en termes intertrimestrales al del primer trimestre (+0,7%), mentre que la taxa interanual s’ha moderat una dècima.

La Conselleria d’Economia ha indicat que en el conjunt del primer semestre s’observa una moderació lleu en el ritme interanual del creixement del PIB, en línia amb els principals indicadors de les economies del conjunt d’Espanya i de la zona euro.

Increments en la metal·lúrgia, extractives i tèxtil

Ha ressaltat que tots els grans sectors productius han contribuït al creixement del PIB del segon trimestre, i ha destacat la indústria amb un avanç del 4,4% interanual, amb increments més importants en la metal·lúrgia, les indústries extractives i el tèxtil.

La construcció continua recuperant-se, amb un creixement del 5,7% interanual, malgrat que el pes del sector sobre el conjunt de l’economia se situa encara per sota de la mitjana històrica.

El sector serveis –el més important en termes del seu pes específic– va créixer un 2,5% i tots els seus principals indicadors evolucionen positivament, amb un comportament molt dinàmic de les activitats administratives i les activitats professionals, científiques i tècniques.

En el cas del turisme, es registra un lleuger descens interanual en el nombre de visitants estrangers fins al maig (-2,1%), però la despesa turística va créixer un 6,7%.

Publicitat

Seguiu-nos a: