L’altra cara de l’augment dels contractes a Espanya: una de cada quatre feines dura menys d’una setmana

0
Foto d'arxiu d'una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Font: ACN

Redacció

“L’any passat es va registrar la major creació d’ocupació de la dècada”, assegurava fa uns dies la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez. El govern espanyol ha volgut treure pit gràcies a les darreres dades sobre l’atur al país, que va experimentar el 2016 la major caiguda de la sèrie històrica, del 9,54%. En termes absoluts, la davallada va ser de 390.534 persones.

Publicitat

A la vegada,  l’executiu ha destacat que durant 2016 es van signar prop de 20 milions de contractes, fins a experimentar un creixement del 7,5% interanual. Com s’ha produït aquest augment? Segons dades recollides per El Economista,  fins a una quarta part d’aquests nous llocs de treball duraven menys d’una setmana. La relació laboral durava de mitja 51 dies, per sota de les prop de 80 jornades registrades els anys previs a la crisi. De manera similar, només un de cada vint contractacions el 2016 era indefinida i a temps complet, una proporció del 4,96% del volum total.

El resultat és que la població activa es divideix entre uns 11 milions de persones amb feina estable, i uns 7 milions més es veuen obligats a firmar nombrosos contractes a l’any per poder treballar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here