Dimarts, 23 Juliol 2019

IAG guanya 835 milions fins al juny, un 24,8% més, i esquiva l’impacte de les vagues

|

El hòlding IAG, que engloba Iberia, British Airways (BA), Vueling i Aer Lingus, va registrar un benefici d’operacions abans de partides excepcionals de 835 milions d’euros, el que suposa un increment del 24,8% respecte a un any abans, malgrat l’impacte de la vaga dels controladors francesos.

“Desafortunadament, les vagues dels controladors de trànsit aeri francesos van continuar impactant les operacions de les nostres aerolínies i afectant els nostres clients. Vueling es va veure particularment afectada i va incórrer en un cost addicional d’incidències de 20 milions d’euros en el trimestre”, ha explicat el conseller delegat de IAG, Willie Walsh.

Han notat les vagues

Així mateix, ha afegit que aquestes vagues també estan tenint un impacte negatiu “significatiu” en l’economia i el turisme a Espanya.

A més, l’impacte net en el benefici de les operacions per canvi de divises va ser desfavorable en 66 milions d’euros, segons ha informat aquest divendres la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A tipus de canvi constants, els ingressos unitaris de passatge van créixer un 2,3%, mentre que els costos unitaris exclòs el combustible van descendir un 2%.

Els nivells actuals del preu del combustible i tipus de canvi, IAG encara espera que el seu benefici de les operacions l’any 2018 mostri un increment respecte a l’any anterior.

Publicitat

Seguiu-nos a: