dilluns, 17 desembre 2018

El Govern aprova sol·licitar 7.345 milions d’euros al FLA 2017

|

ACN

El Govern català ha aprovat aquest dimarts sol·licitar formalment l’adhesió de la Generalitat al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per al 2017. El Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda xifra les necessitats de finançament en forma de préstec per a aquest any en 7.345 milions, d’acord amb els criteris establerts a la normativa del fons. D’aquests, 1.314 milions d’euros es destinaran a atendre l’objectiu de dèficit fixat per l’Estat per a aquest any (0,6% del PIB). La resta, 6.031 milions, serviran per cobrir els venciments de valors emesos, préstecs nacionals a llarg termini i préstecs internacionals, el retorn de les liquidacions negatives del model de finançament acordat al CPFF i el finançament de préstecs associats a mecanismes de liquiditat activats pel Ministeri d’Hisenda des de l’any 2012 (FLA i Fons de Pagament a Proveïdors).

A principis de març, el Ministeri d’Hisenda ja va comunicar al Departament d’Economia l’import del FLA assignat a Catalunya per al primer i segon trimestres del 2017, que va xifrar en 2.203 milions d’euros i 1.395 milions d’euros respectivament. El Departament està pendent que Hisenda aprovi la quantitat definitiva que adjudicarà a la Generalitat per a la resta de trimestres de l’any 2017.

Una comissió d’experts, que no compta amb cap representant del govern català, debat una reforma del model de finançament autonòmic estatal. Diversos analistes apunten a que el sistema actual ha erosionat l’estat del benestar de diversos territoris.

Publicitat

Seguiu-nos a: