El Govern aprova sol·licitar 7.345 milions d’euros al FLA 2017

0
Reunió del Consell Executiu, encapçalada pel president en funcions i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras. ACN

ACN

El Govern català ha aprovat aquest dimarts sol·licitar formalment l’adhesió de la Generalitat al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per al 2017. El Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda xifra les necessitats de finançament en forma de préstec per a aquest any en 7.345 milions, d’acord amb els criteris establerts a la normativa del fons. D’aquests, 1.314 milions d’euros es destinaran a atendre l’objectiu de dèficit fixat per l’Estat per a aquest any (0,6% del PIB). La resta, 6.031 milions, serviran per cobrir els venciments de valors emesos, préstecs nacionals a llarg termini i préstecs internacionals, el retorn de les liquidacions negatives del model de finançament acordat al CPFF i el finançament de préstecs associats a mecanismes de liquiditat activats pel Ministeri d’Hisenda des de l’any 2012 (FLA i Fons de Pagament a Proveïdors).

Publicitat

A principis de març, el Ministeri d’Hisenda ja va comunicar al Departament d’Economia l’import del FLA assignat a Catalunya per al primer i segon trimestres del 2017, que va xifrar en 2.203 milions d’euros i 1.395 milions d’euros respectivament. El Departament està pendent que Hisenda aprovi la quantitat definitiva que adjudicarà a la Generalitat per a la resta de trimestres de l’any 2017.

Una comissió d’experts, que no compta amb cap representant del govern català, debat una reforma del model de finançament autonòmic estatal. Diversos analistes apunten a que el sistema actual ha erosionat l’estat del benestar de diversos territoris.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here