Gas Natural Fenosa repartirà 1.001 milions d’euros entre els seus accionsistes

0
El president i el conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Isidre Fainé i Rafael Villaseca, avui durant la junta general d'accionistes de la gasista. ACN

Redacció i agències

Els accionistes de Gas Natural Fenosa han aprovat durant la junta general de la companyia d’avui repartir 1.001 milions d’euros de beneficis del 2016 en dividends. La companyia, per tant, destinarà fins al 74,3% dels guanys de l’any anterior en remunerar als accionistes, que rebran 0,67 euros per títol el proper juny. Aquest dividend s’afegeix als 0’33 euros per acció que ja van percebre el setembre passat, i suposa retribuir amb un euro per títol als accionistes, tal i com va establir la direcció de la companyia en el pla estratègic 2016-2018.

Publicitat

Durant la seva intervenció el nou president de la gasista, Isidre Fainé, ha destacat que l’increment de rendibilitat de les accions de Gas Natural, ja que l’augment de la cotització ha tancat el 2016 en un 2,26%, mentre que els dividends s’han situat en un 7,1%.

Pel que fa al conflicte de l’energètica amb el govern de Colòmbia, que va intervenir la filial Electricaribe l’octubre passat, des de la directiva de l’empresa s’ha afirmat que no es dóna per perduda la societat i s’espera arribar a un “acord raonable” amb Bogotà. Més enllà de les negociacions amb l’executiu colombià, Gas Natural va presentar un procediment en el Tribunal de la Comissió de Nacions Unides pel Dret Mercantil Internacional, on reclama una indemnització de 1.000 milions d’euros.

Malgrat el conflicte empresarial, Fainé ha volgut deixar clar que l’empresa seguirà apostant pel mercat d’Amèrica Llatina, que ofereix “grans oportunitats”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here