Fort augment del preu de l’habitatge durant el primer trimestre a Catalunya

0
Un cartell anuncia la venda d'habitatges a Sitges, amb un solar buit al davant. Font: ACN

ACN

Els preus de l’habitatge van créixer un 8,8% durant el primer trimestre d’aquest any en relació als tres primers mesos de l’any passat i 1,4 punts respecte el quart trimestre del 2016, segons l’Índex de Preus de l’Habitatge de l’Institut Nacional d’Estadística. Es tracta del major increment anual des de l’inici de la crisi després que el primer trimestre del 2016 fos del 8,6%. Entre els immobles nous, l’augment es va situar en el 7,8% anual -2,5 punts més que el darrer trimestre-, mentre que entre els de segona mà l’augment va ser del 8,9% -2,2 punts més-. Respecte el trimestre anterior, els preus dels habitatges van pujar un 2,9%, una pujada que va ser superior entre els habitatges nous –del 4%-, mentre que entre els de segona mà va ser del 2,8%. A l’Estat, la variació anual va augmentar vuit dècimes i es va situar en el 5,3%.

Publicitat

Per tipus d’habitatge, la taxa anual dels preus de l’habitatge nou és del 5,5%, més d’un punt superior a la del trimestre anterior i del de segona mà augmenta vuit dècimes, fins al 5,3%.

La major part de les comunitats augmenten la seva taxa anual en el primer trimestre del 2017. Els majors increments es registren al País Basc, La Rioja, Castella-La Manxa i la Comunitat de Madrid, amb pujades del 2,1% i 1,8% i 1,6% i 1,6%, respectivament. Per la seva part, els únics descensos de la variació anual es produeixen a Galícia, al Principat d’Astúries i a les Illes Balears, amb descensos de vuit, cinc i dues dècimes, respectivament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here