Foment, ”preocupat” la vaga dels estibadors que podria ”trencar el circuit industrial”

0
El president de la Comissió d'Economia i Fiscalitat de Foment, Valentí Pich, i del director d’Economia de Foment, Salvador Guillermo en un acte celebrat el 14 de juny del 2017
El president de la Comissió d'Economia i Fiscalitat de Foment, Valentí Pich, i del director d’Economia de Foment, Salvador Guillermo en un acte celebrat el 14 de juny del 2017

ACN Barcelona .- La reunió de la junta de la patronal de Foment d’aquest dilluns ja va confirmar uns primers efectes de la vaga d’estibadors entre les empreses catalanes, segons ha informat Valentí Pich, president de la Comissió d’Economia i Fiscalitat de Foment. El director d’Economia de la patronal, Salvador Guillermo, ha manifestat ”una certa preocupació” dels empresaris per aquesta mobilització en un sector tan estratègic que de mantenir-se en el temps podria ”trencar el circuit industrial” català. Els representants de Foment han demanat ”coratge” tant als sindicats com a la patronal per arribar a un acord i deixar de banda les posicions ”numantines”.
Tot i no tenir xifres concretes de l’impacte de la vaga d’estibadors en l’economia catalana, Guillermo ha recordat diferents estudis que s’han publicat aquests últims dies que indiquen costos de l’entorn de 36.000 milions d’euros en el conjunt de l’Estat.

Guillermo ha explicat que una vaga d’estibadors provoca ”neguits” entre les empreses que més exporten i en general en el conjunt de les empreses industrials catalanes. El director d’Economia ha recordat que en l’actualitat les línies de producció de les empreses estan molt interconnectades i cada producte que es comercialitza suposa molts moviments de mercaderies que es produeixen en les zones portuàries.

Publicitat

Els representats de Foment també han volgut recordar a les parts implicades en la negociació que tinguin en compte que la modificació de les condicions de l’estiba s’ha produït per la necessitat d’aplicar una jurisprudència d’origen europeu.

Guilermo ha demanat ”sensatesa” als negociadors per evitar danys a una economia catalana que arrossega uns dèficits molt elevats d’ocupació.

Pich ha informat que en la reunió de la junta directiva de Foment es va debatre sobre aquesta vaga i es va reconèixer que es començaven a detectar els primers efectes d’aquesta mobilització.

El president de la Comissió d’Economia i Fiscalitat ha recordat que un dels principals factors que ha permès la recuperació de l’economia catalana ha estat la baixa conflictivitat que s’ha registrat durant aquests anys de crisi. Pich ha assegurat que una vaga d’estibadors sostinguda en el temps implicaria de ben segur ”el trencament del circuit industrial” català.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here