Foment admet que ès difícl arriba a un acord amb els creditors per “minimitzar” el rescat de les radials de Madrid

0
El ministre de Foment, Iñigo de la Serna, durant la seva visita a Barcelona, el 4 de gener passsat. ACN

Redacció

El ministre de Foment, Iñigo de la Serna, ha admès avui que el govern no veu “gens fàcil” arribar a un acord amb els creditors de les fallides autopistes radials de Madrid, per “minimitzar” el cost del rescat de les infraestructures en les arques públiques.

Publicitat

El responsable de Foment ha destacat la “dispersió” actual de la titularitat de les infraestructures, que acumulen un deute de 3.400 milions d’euros, segons recollia Europa Press. De la Serna, però, ha assegurat que ja ha mantingut els “primers contactes” amb els titulars, principalment en mans de fonts voltor.

Un cop més, el titular de Foment ha volgut deixar clar que el rescat de l’Estat “no és una decisió política”, sinó que els contractes de concessió estableixen que, en cas de fallida, l’autopista passa a ser gestionada per l’executiu espanyol. “L’objectiu de l’Estat serà garantir que les vies segueixin en servei i minimitzar l’impacte de la seva reversió”, assegurava.

Vuit autopistes de Madrid han fet fallida durant els últims mesos a causa, principalment, d’una mala planificació i d’una sentència judicial que va fer disparar els costos d’expropiació dels terrenys on s’ha dut a terme el projecte.

Segons un informe redactat per l’administrador concursal de la infraestructura detallava que el rescat de la R-3 i la R-5 pot arribar a costar als contribuents fins a 1.000 milions d’euros. El cost principal seria la compensació per la concessionària Accesos de Madrid – participada per Bankia, Abertis, ACS i Sacir-.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here