dimecres, 24 octubre 2018

Les exportacions de les empreses catalanes trenquen tots els rècords al setembre

|

Les exportacions de les empreses catalanes de nou han trencat tots els rècords històrics en el mes de setembre, segons les xifres publicades aquest dimarts pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat. Les vendes a l’estranger al setembre s’han situat en 6.073 milions d’euros, amb un increment del 5,68% en relació amb al setembre de l’any passat.

Amb aquestes xifres, Catalunya registra el millor mes de setembre de la seva història, el millor tercer trimestre i també les millors xifres de vendes a l’exterior dels primers nou mesos de l’any. Les exportacions en el tercer trimestre s’han situat en 17.037 milions, amb un increment del 6,20% en relació amb l’any passat, i en l’acumulat de l’any les empreses catalanes sumen unes vendes de 52.677 milions d’euros, un 8,4% més que el mateix període del 2016.

La venda exterior, rècord

   

Les xifres de vendes a l’exterior de les empreses catalanes segueixen marcant rècord rere rècord. Les exportacions durant el mes de setembre es van situar en 6.073 milions d’euros, amb un increment del 5,68% en relació amb el setembre de l’any passat. En la sèrie històrica del Ministeri d’Economia, que comença en l’any 2000, mai s’havia registrat un mes de setembre amb unes vendes tan altes a l’estranger.

Amb aquestes xifres del setembre, Catalunya tanca el tercer trimestre amb unes vendes a l’estranger de 17.037,30 milions d’euros, amb un increment del 6,20% en relació amb el tercer trimestre del 2016. Es tracta, també, del millor tercer trimestre des de l’inici de la sèrie històrica del Ministeri que dirigeix Luis de Guindos.

En relació amb l’acumulat de l’any, les xifres indiquen que en els nou primers mesos de l’any les vendes a l’exterior de les empreses catalanes s’han situat en 52.677 milions d’euros, amb un augment del 8,4% en relació amb el mateix període de l’any passat. Un valor d’exportació que suposa el millor registre aconseguit en la història per les empreses catalanes en els primers nou mesos de l’any.

El dèficit comercial català creix un 10% 

Les exportacions en els primers nou mesos de l’any es van situar en 52.677 milions d’euros mentre que les importacions de les empreses catalanes van sumar un total de 62.877 milions d’euros, amb un increment del 8,7%. Amb aquestes xifres el dèficit comercial de l’economia catalana s’ha situat en 10.200,9 milions d’euros, un 9,9% superior al registrat en el mateix període de l’any passat.

Mentre que a Catalunya el dèficit comercial ha augmentat fins al setembre un 9,9%, en el conjunt de l’economia espanyola aquest dèficit comercial s’ha situat en 18.562 milions d’euros, amb un increment del 40,3% en relació amb els primers nou mesos de l’any.

Catalunya aporta el 26% de les exportacions espanyoles

Les exportacions catalanes han representat aquest mes de setembre el 26% de les vendes a l’exterior de tota l’economia espanyola i això ha ajudat a què les exportacions espanyoles també hagin registrat xifres rècords d’exportacions.

En els nou primers mesos de l’any, l’economia espanyola va exportar per valor de 205.560 milions d’euros, el 9,1% més que l’any anterior. Són les millors xifres aconseguides per les empreses espanyoles en aquest període.

Les empreses químiques, líders

Per sectors, les empreses químiques mantenen el lideratge d’exportacions en els primers nou mesos de l’any a Catalunya amb 13.640 milions d’euros, un increment del 6,7% en relació amb l’any passat.

Després del sector químic, les empreses fabricants de béns d’equipament se situen en segon lloc amb 9.168,6 milions d’euros, l’1,1% més.

El sector de l’automòbil segueix guanyant pes en l’activitat econòmica catalana i en els primers nou mesos de l’any ha exportat per valor de 8.106,7 milions d’euros, amb un increment del 5,8% en relació amb el mateix període de l’any passat.

Publicitat

Seguiu-nos a: