Dimarts, 19 Març 2019

Els experts veuen una “tempesta perfecte:” el deute corporatiu dels Estats Units pot facilitar una recessió en menys de dos anys.

|

El veterà de Wall Street Jim Millstein ha afirmat a Bloomberg que veu la “tempesta perfecte” per una recessió als Estats Units. El financer veu una gran recessió econòmica que afectarà a l’economia nord-americana en menys de dos anys. Millstein, que va ser cap de reestructuració econòmica al departament del tresor dels Estats Units durant la crisi financera del 2008, considera, en l’entrevista feta a Bloomberg, que el deute del sector corporatiu americà podria ser el que iniciés la crisi. Principalment per què si segueixen pujant els tipus d’interès, costarà més endeutar-se per realitzar inversions. Un gran endeutament corporatiu provinent d’un excessiu tipus d’interès baix. A més a més, ha afegit que “les guerres comercials, reduiran inversions, i augmentaran el cost de consumidors i productors als Estats Units, cosa que reduirà les oportunitats de venda per els productors nordamericans.” Tot plegat, “un escenari molt preocupant,” ha afirmat.

El fet és que el deute corporatiu dels Estats Units és més elevat que el de 2008, quan hi va haver la gran recessió. Si hi hagués un apujada dels tipus d’interès, i tot apunta a que enlloc de tres pujades de tipus, n’hi haurà quatre, el pagament dels $4 trilions de deute que han de madurar el 2022 serà difícil d’honorar. Segons un informe de S&P Global Ratings, titulat “Debt high, defaults low — something’s gotta give,” ”retirar el diner fàcil podria iniciar el següent cicle d’impagaments.”

Com es pot veure a la gràfica de la portada, el deute no financer com a percentatge del PIB, ja és més alt que el del 2008. Si ens fixem amb les franges sombrejades de la gràfica, cada pic de la línia coincideix amb una crisi econòmica.

 

Publicitat

Seguiu-nos a: