Espanya ha perdut fins a 12.200 investigadors des de 2009

0
Els laboratoris de la companyia farmacèutica veterinària Hipra a Amer, en una imatge d'arxiu. / ACN

Redacció

L’estat espanyol és un país que desterra al seu talent. Així ho posen de manifest les últimes dades sobre fuga de cervells del país entre 2009 i 2016, període en el qual fins a 12.200 investigadors han decidit fer les maletes i marxar a l’estranger. Les dades, fetes públiques per l’Informe Nacional RIO 2016, publicat per l’Observatori d’Investigació i Innovació de la Comissió Europea mostren que entre 2010 i 2011, l’estat va perdre fins a 4.418 investigadors, recollia elEconomista. 

Publicitat

“Espanya ha reduït considerablement la seva base investigadora durant els últims anys, tant en el sector públic com en el privat”, recollia l’estudi, que xifra en una caiguda del 9,1% la davallada de talent dedicat a la investigació. Curiosament, la proporció de nous doctors sí que ha augmentat, entre 2010 i 2014. La falta d’oportunitats, però, aboca aquests nous acadèmics a marxar a l’estranger.

L’estudi també indicava que no´mes un 5,9% de la població activa espanyola eren científics o enginyers, en la posició número 19 de la Unió Europa (compartida amb França i Romania) i només per davant de països com Xipre, Hongria, Grècia i Letònia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here